ΕΠΙΤΡΟΠΗ > ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΡΑΤΟΣ

Αλέξανδρος Κουράτος, ΜέλοςΓεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1952 και κατάγεται από την Αγία Τριάδα (Γιαλούσα) της επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος με τη Θέκλα και έχει δύο θυγατέρες, την Ήβη και την Ελένη.

Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Γιαλούσας, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πτυχίο Δασκάλου Δημοτικής Εκπαίδευσης (B.Ed.)) και του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (Μεταπτυχιακός τίτλος στην Εκπαιδευτική Διοίκηση- Αναλυτικά Προγράμματα- Τομέας Εκπαιδευτικής Διοίκησης -M.A Atrium).

Υπηρέτησε ως μάχιμος εκπαιδευτικός και ως στέλεχος της Δημοτικής Εκπαίδευσης για 35 χρόνια, (1975-2010) και ως μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για την περίοδο 15.10.2010 – 15.11.2016. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντονιστικής Κέντρων Νεότητας, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Προσφύγων Λευκωσίας-Κερύνειας, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του σωματείου «Ελεύθερη-Ενιαία Καρπασία», Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Δασκάλων-Νηπιαγωγών (ΔΗΚΙ), Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης, και μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μάιο του 2004, με ομόφωνη απόφαση όλων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων της Κύπρου (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ), υπηρέτησε ως ο πρώτος εκπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως μέλος ή πρόεδρος οργανωτικών επιτροπών και ως εισηγητής ή σύνεδρος συμμετείχε σε παγκύπρια, πανελλήνια και διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια.